چطور به راحتی بدون نیاز به خرید یک کروم بوک، از Chrome OS استفاده‌کنید؟

Chrome OS چیست؟

بیش از سه سال است که گوگل نسخه نهایی سیستم‌عامل خود را مخصوص لپ‌تاپ‌های میان رده و سبک معرفی کرده است. این سیستم‌عامل که کروم (Chrome) نام دارد، بسیار سبک بوده و در تعداد معدودی مدل لپ‌تاپ عرضه‌شده است.

می‌خواهم به شما بگویم چطور به راحتی بدون نیاز به خرید یک کروم بوک، از Chrome OS استفاده‌کنید، صبر کنید، نخست باید با Chrome OS آشنا شوید.

اشتباه نکنید؛ این سیستم‌عامل با سیستم‌عامل دیگر این شرکت که اندروید نام دارد و مرورگر کروم، تفاوت دارد. Chrome OS  یک سیستم‌عامل فوق سبک محسوب می‌شود که اصولاً برای کار با اینترنت طراحی‌شده است. طی آزمون‌های انجام‌شده (اگر این سیستم‌عامل روی یک لپ‌تاپ نصب باشد) از زمان روشن کردن لپ‌تاپ تا اتصال به اینترنت و قابل‌استفاده بودن کمتر از  ۱۰ ثانیه طول خواهد کشید. به‌طور مثال شما در دانشگاه هستید و یکی از دوستانتان سؤالی از شما می‌پرسد که جواب آن را دقیقاً نمی‌دانید. لپ‌تاپ خود را باز می‌کنید، دکمه Power آن را می‌زنید، چند لحظه بعد داخل گوگل هستید و سؤال را جست‌وجو کرده و جواب را به دوست خود می‌گویید؛ و این‌همه فقط در کمتر از نیم دقیقه به انجام می‌رسد. هیجان‌انگیز نیست؟Chrome OS

همان‌طور که ذکر شد، Chrome OS برای کار با اینترنت ایجادشده و بر مبنای سرویس‌های رایانش ابری (Cloud Computing)  توسعه پیدا می‌کند. اگر لپ‌تاپ شما ابزارهای ارتباط با اینترنت به‌صورت بی‌سیم (Wireless) را نداشته باشد، به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید این سیستم‌عامل را اجرا کنید، زیرا برای راه‌اندازی به یک ارتباط بی‌سیم اینترنتی نیاز است.

نسخه‌های بتای زیادی از Chrome OS ارائه‌شد که توسعه‌دهندگان بتوانند مشکلات آن را حل کنند. سرانجام هفتم دسامبر ۲۰۱۰ گوگل نسخه نهایی این سیستم‌عامل را به همراه لپ‌تاپ اختصاصی این شرکت بانام CR-48 معرفی کرد. این لپ‌تاپ ۱۲ اینچی دارای Wi-Fi و ۳G  داخلی و یک وب‌کم است. دکمه‌های کیبورد این لپ‌تاپ کمی با کیبوردهای معمول تفاوت دارد. البته این تفاوت به کارایی بیشتر کمک کرده است. برای نمونه در این لپ‌تاپ به‌جای دکمه Caps Lock  از دکمه Search استفاده‌شده است تا کاربر به‌راحتی و با فشردن آن دکمه وارد جست‌وجوگر گوگل شود. در بالای صفحه نیز دکمه‌ای به نام Full Screen وجود دارد که با زدن آن برنامه‌ها به‌صورت تمام صفحه خواهند شد و با این کار فضای کاری بیشتر می‌شود. این لپ‌تاپ به‌صورت آزمایشی تولیدشده بود و پس‌ازآن لپ‌تاپ‌های دیگر از شرکت‌های سامسونگ و ایسر که مبتنی بر Chrome OS بوده‌اند، به بازار عرضه شدند.

Chrome OS یک سیستم‌عامل متن‌باز و رایگان است که بر اساس هسته لینوکس شکل‌گرفته است که از محیط دسک‌تاپ GNOME بهره می‌گیرد. این سیستم‌عامل دارای چند برنامه داخلی رایگان و البته بر اساس رایانش ابری است که شما می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. در Chrome OS از آخرین نسخه مرورگر محبوب گوگل یعنی کروم استفاده‌شده است. گوگل سعی کرده یک سیستم‌عامل کاملاً مبتنی بر اینترنت و راهکارهای رایانش ابری ایجاد کند؛ به همین دلیل ابزارهای زیادی برای تعامل با این‌گونه سرویس‌ها مانند Gmail،Google Drive  و غیره در Chrome OS گنجانده است.

باوجوداینکه کروم کاملاً از HTML5 پشتیبانی می‌کند، ولی آخرین نسخه Flash Player در این سیستم‌عامل نصب است تا کاربران برای اجرای فایل‌های فلش داخل سایت‌ها مشکلی نداشته باشند.

در حالت معمولی پردازش خاصی برای اجرای Chrome OS لازم نیست، فرکانس خاصی به‌عنوان حداقل CPU وجود ندارد. از برنامه‌های گنجانده‌شده می‌توان فهمید که چه مقدار فرکانس لازم است، اما حداقل ۲۵۶ مگابایت RAM لازم دارد. وقتی کروم اجرا شود، بیشتر سخت‌افزار موجود را می‌شناسد و به درایور خاصی نیازی نیست.

در مطلب بعدی طریقه نصب Chrome OS را خواهم گفت.

ادامه دارد…

 

درباره Faez Ehya

می‌خواهم اینجا خانه مجازی من باشد. هر آنچه در زندگی من مهم است اینجا می‌آورم. اما هیچ چیز مهمتر از عشق نیست. آن‌را در قلبم نگهبانی می‌کنم. فائزاحیا

شاید این را هم بخواهید مطالعه کنید.

راز قارچ‌های میکوریز

به نظر می‌رسد دو نوع اصلی میکوریزا، اکتومیکوریزا و میکوریزا آربوسکولار، به طرق مختلف بر تنوع گونه‌های درختی در جنگل‌ها تأثیر می‌گذارند.

2 نظرها

  1. خیلی سبک و روانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 6 =