پویانمایی کرود یا چرا انسان هوشمند بر نئاندرتال‌ها برتری یافت

فیلم پویانمایی کرود، یک پویانمایی فوق‌العاده محصول کمپانی دریم ورکز هست، در این فیلم زندگی یک خانواده غارنشین از نژاد انسان‌های هوشمند نئاندرتال نشان داده می‌شود. این خانواده یکی از معدود خانواده‌هایی است که براثر خوش‌شانسی و قوانین سختی که پدر سنتی، زحمتکش و فداکار خانواده (گراگ) وضع کرده توانسته در بین بقیه خانواده‌ها شانس بقا وزندگی داشته باشد.

«غار و تاریکی» در این پویانمایی فوق‌العاده زیبا نماد «جهل، نادانی و عقب‌ماندگی» هستند و «آتش، خورشید و روشنایی» نمادهایی از «آگاهی» هستند؛ و «حرکت به سمت فردا» نمادی از «حرکت به‌سوی پیشرفت و تعالی و دنیای مدرن» ست.

در ابتدای این فیلم گراگ سعی می‌کند از هر چیزی که «بقاء» خانواده را به خطر می‌اندازد دوری کند و برای انجام ندادن کارهای پرخطر «قانون» وضع کند او با توجه به تجربیاتش تصمیم گرفته و نتیجه‌گیری می‌کند، او معتقد است از نوآوری و تجربیات نو باید ترسید و مدام به اعضاء خانواده‌اش گوشزد می‌کند که دست از ترسیدن برندارید و شعار اصلی گراگ این است که « از هر چیز جدیدی باید ترسید»

the_croods_family-faezehya-com

دراین‌بین دختر کنجکاو و شجاع خانواده (ایپ) به دنبال نوری در شب از غار تاریک خارج می‌شود و با گای پسر هوشمند و مبتکر (پسری از نژاد هموسایپنس و دارای عقل) آشنا می‌شود که از آتش برای روشنایی و مبارزه با خطر استفاده می‌کند.

در ادامه این فیلم گای به‌وسیله «ایده» با «ترس» مقابله می‌کند و خانواده کرود ها را با دنیای هیجان‌انگیزی آشنا می‌کند، شعار گای این است «خورشید را دنبال کن تا به فردا برسی» او داعیه‌دار آینده نوع بشر است و به خانواده کرود ها می‌آموزد که همیشه خطر وجود دارد و موجب حرکت به سمت جلو است، هدف از زندگی دنبال کردن روشنایی است و تنها راه رسیدن به روشنایی فکر کردن است و نه قدرت (گراک: ما قدرت داریم و به عقل نیاز نداریم)…

این فیلم به طرز فوق‌العاده زیبایی به معنا کردن واژه‌هایی همچون ترس، تجربه، تخیل، تعقل، آزادی، خانواده، نیازهای اولیه (تغذیه و تولیدمثل)، فرگشت و … می‌پردازد و در قالبی بسیار زیبا و آموزنده به نقش علم و آگاهی، ارتباطات و استفاده درست و بهینه از طبیعت و… اشاره می‌کند.

همچنین شخصیت‌ها در این فیلم (از ماهی پادار گرفته تا قورباغه با زبان شبیه به گل) برای نشان دادن فرگشت، انتخاب طبیعی و تطابق با محیط کاملاً هوشمندانه طراحی و شخصیت‌پردازی شده است.

 

بخشی از دیالوگ‌های جالب این فیلم: ایپ: ما قوانین رو تغییر دادیم؛ قوانینی که ما رو در تاریکی نگه می‌داشت؛ پس از حالا به بعد، ما این بیرون می‌مونیم، جایی که می‌تونیم روشنایی رو دنبال کنیم. ایپ: هر چیز تازه‌ای بده. کنجکاوی بده. بیرون رفتن موقع شب بده. اساساً هر چیزِ باحالی بده. («بد» از نگاه باباش؛ به معنای ممنوع) ایپ: مدت‌هاست که توی اون غار بودم. گروگ: سه روز که مدت‌ها نیست. ایپ: با این خانواده، چرا هست.

 

لینک فیلم در وب‌سایت آی‌ام‌دی‌بی (IMDB)

دانلود با لینک مستقیم نسخه ۷۲۰p انیمیشن (به صورت رایگان) با دوبله گلوری

درباره Faez Ehya

می‌خواهم اینجا خانه مجازی من باشد. هر آنچه در زندگی من مهم است اینجا می‌آورم. اما هیچ چیز مهمتر از عشق نیست. آن‌را در قلبم نگهبانی می‌کنم. فائزاحیا

شاید این را هم بخواهید مطالعه کنید.

در مورد نحوه عملکرد حافظه، مورچه‌های یخ‌زده چه چیزی می‌توانند به ما بگویند

چه انسان و چه حشره، همه ما باید به خانه برگردیم. یادگیری نحوه یادآوری مغز حشرات به ما کمک می کند تا بفهمیم ما انسان ها نیز چگونه این کار را انجام می دهیم.

2 نظرها

  1. عالی!
    یه انیمیشن خیلی قشنگ و با معنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − پنج =