گاهی بدبیاری دیگران برای کسان دیگر خوششانسی محسوب میشود، این بار بدبیاری برزیلیها برای هما (ایرانایر) خوششانسی به همراه داشت چراکه یک شرکت برزیلی به دلیل مشکلات مالی درخواست خرید دو فروند ایرباس ۳۳۰ نئو را لغو کرد تا این دو هواپیما احتمالاً ظرف یک ماه آینده به ایرانایر تحویل داده شوند.
مدل نئو جدیدترین مدل ایرباس ۳۳۰ است که تولید آن از سال ۲۰۱۵ آغازشده است. این هواپیما قادر به حمل ۴۰۰ مسافر است و ۱۲ هزار کیلومتر برد پروازی دارد. سفارشهای ایرانایر بیشتر شامل مدل نئو که پیشرفتهترین مدل است میشود.
دو فروند هواپیمای ۳۳۰ بر اساس سفارش شرکت هواپیمایی اویانکا برزیل ساختهشده بودند و قرار بود از طریق فرودگاهی در اسپانیا به برزیل منتقل شوند، اما قبل از تحویل نهایی، شرکت برزیلی اقدام به لغو سفارش خرید خود از ایرباس به دلیل مشکلات مالی کرد، به همین خاطر این دو هواپیما به فرانسه منتقلشده است تا پس از رنگآمیزی مجدد و نقش بستن نام هما روی بدنهاش، بهزودی و در هفتههای آینده به ایرانایر تحویل داده شوند.
توجیه اقتصادی و فنی خرید کلاسهای مختلف ایرباس اِی ۳۳۰
اگر قیمت را در کنار عواملی مانند برد، تعداد صندلی و آشنایی خطوط هوایی ایران با ایرباس قرار دهیم، بهترین گزینه برای خرید در کلاس هواپیماهای پهنپیکر در ایران، ایرباس اِی ۳۳۰ است.
ایرباس ۳۳۰ در سری ۲۰۰ قادر به حمل ۲۵۰ و در سری ۳۰۰ قادر به حمل ۳۰۰ مسافر در دو کلاس پروازی است قیمت این هواپیما هم بین ۲۳۰ تا ۲۶۰ میلیون دلار است؛ این مدل ازنظر برد پروازی ۱۱ هزار کیلومتر برد دارد و میتواند بسیاری از پروازهای دوربرد ایرانایر را پوشش دهد.
مدل نئو جدیدترین مدل ایرباس ۳۳۰ است که تولید آن از سال ۲۰۱۵ آغازشده است. این هواپیما قادر به حمل ۴۰۰ مسافر است و ۱۲ هزار کیلومتر برد پروازی دارد. سفارشهای ایرانایر بیشتر شامل مدل نئو که پیشرفتهترین مدل است میشود.
نکاهی به مشخصات فنی کلاسهای مختلف ایرباس اِی ۳۳۰
هواپیماهای ایرباس A330 در گروه هواپیماهای مسافربری پهنپیکر و دوربرد که ظرفیت جابجایی ۲۴۰ تا ۳۸۰ مسافر را دارا هستند، قرار میگیرند.
این هواپیماها که نیروی محرکه موردنیاز خود را بهوسیله دو یا چهار موتور تأمین مینمایند، بیشترین قابلیتهای عملیاتی، پروازی را با صرف هزینههای متعارف دار میباشند که در عین حال راحتی و آسایش چشمگیری به مسافران میدهند.
صندلیهای هواپیمای A330 در بخش فرست کلاس در هر ردیف چهار صندلی قرار دارد و هر مسافر بهراحتی به راهروهای بین صندلیها دسترسی دارد.
در بخش بیزینس کلاس در هر ردیف شش صندلی نصبشده بهگونهای که مسافران به پنجرهها یا راهروها دسترسی دارند و در بخش اکونومی کلاس در هر ردیف هشت صندلی وجود دارد و بین مسافران و راهروها حداکثر یک صندلی فاصله قرارگرفته است.
مدل A330-300 که در سال ۱۹۹۴ وارد ناوگان حملونقل هوایی گردید، دارای ۳۳۵ صندلی در دو کلاس پروازی هست و توانایی پرواز در مسافتی معادل ۱۰۵۰۰ کیلومتر را دارا هست.
در سال ۱۹۹۸ نیز مدل A330-200 که توانایی پرواز در مسافتی معادل ۱۲۵۰۰ را دارا هست، فعالیت خود را در مسیرهای هوایی آغاز نمود.
مدل A330-200 بهمنظور جابجایی مسافران در مسیرهای بینقارهای طراحی گردیده است و ۲۵۳ مسافر را در ۳ کلاس پروازی حمل مینماید.
انواع پیشرانه های A-330
هواپیمای مسافربری دوموتوره A-330 با نیروی حاصل از دو موتور General Electric CF6-80E1 یا دو موتور Pratt & Whitney PW4000 یا دو موتور Rolls-Royce Trent 700، پرواز مینماید.

ایرباس ۳۳۰ سریNEO

این نسخه نمونه پیشرفته و فعلاً نهایی ۳۳۰ است که در خط تولید جایگزین نمونههای فعلی میشود. این نسخه با افزایش کارایی ایرودینامیکی کاهش مصرف سوخت تا ۱۴% برای هر صندلی و هزینه تعمیر و نگهداری کمتری که دارد باعث کاهش هزینه پرواز قابلتوجهی میشود.
این نسخه در سال ۲۰۱۴ میلادی معرفی شد و قرار است از سال ۲۰۱۷ تحویل داده شود.
ایرباس ۳۳۰ سری NEO دارای دو مدل است که شامل ۳۳۰ neo سری ۸۰۰ با ظرفیت تا ۴۰۶ نفر و برد کامل ۱۳۹۰۰ کیلومتر که جایگزین ۳۳۰ سری ۲۰۰ میشود و دیگری ۳۳۰ neo سری ۹۰۰ با ظرفیت ۴۴۰ نفر که جایگزین سری ۳۰۰ میشود و ۱۲۱۳۰ کیلومتر برد دارد.
کاربران عمده ایرباس ۳۳۰
بزرگترین کاربران ایرباس ۳۳۰ عبارتاند از خطوط هوایی ترکیه با ۵۹ فروند، شرکت هوایی چین با ۵۳ فروند، شرکت هوایی جاینا استرن کشور چین با ۵۱ فروند و Cathay Pacific تایوان با ۴۲ فروند است و همچنین بزرگترین سفارشدهنده فعلی نسخه neo شرکت ایرآسیا کشور مالزی با ۶۶ سفارش است.
دیگر موارد استفاده A330
عملیات پروازی مدل A330 به حدی ازنظر اقتصادی بهصرفه است که میتوان تنها بهمنظور انجام پروازهای باربری (Cargo) و حتی بدون یک مسافر، از این هواپیماها استفاده نمود، چنانکه در حال حاضر بعضی شرکتهای هواپیمایی شبها، پس از اتمام عملیات پروازی مسافربری، از این هواپیما برای جابجایی بار در مسیرهای داخلی نزدیک استفاده مینمایند.
شایانذکر است ایرباس ۳۳۰ سری ۲۰۰ مدل MRTT نسخههای نظامی این هواپیما جهت امور ترابری و سوختگیری هست.
سلام.وبسایت جامعی دارید.واقعا ممنونم
سپاس