در اینجا قبلاً به چگونگی نصب لینوکس اوبونتو در کنار ویندوز (Dual Boot) اشاره و نحوه آن را گفته بودم و این بار میخواهم به صورتی تصویری نصب لینوکس اوبونتو در کنار ویندوز ۸ یا ۱۰ (Dual Boot) را به شما نشان دهم.
نسخه لینوکس مورداستفاده سیستمعامل Ubuntu 16 در کنار سیستمعامل ویندوز ۱۰ است که قبلاً ویندوز نصبشده و حالا قرار است یک نسخه Ubuntu 16 نیز بر روی این سیستم در کنار ویندوز نصب شود.
آخرین نسخه سیستمعامل Ubuntu مناسب دستگاهتان را میتوانید از مرجع رسمی Ubuntu دریافت کرده و به روی یک دیویدی جهت بارگذاری Boot نصب کنید.
چند نکته قبل از شروع کار
درصورتیکه سختافزار شما از UEFI استفاده میکند پیش از شروع نصب با مراجعه به تنظیمات EFI گزینه Secure Boot را غیرفعال کنید.
فضای موردنیاز نصب
حداقل فضای موردنیاز اوبونتو ۱۵ گیگابایت است اما استفاده از حداقل ۳۰ گیگابایت را توصیه میکنیم.
قدم نخست: آمادهسازی سیستم برای نصب
پیش از آغاز فرایند نصب لازم است چند تغییر کوچک در دستگاهان ایجاد کنید. بدین منظور به روی آیکون Start کلیک راست کرده و گزینه (Command Prompt (Admin را انتخاب کنید.
پس از اجرای Command Prompt در آن دستور diskmgmt.msc را تایپ کرده و کلید Enter را بزنید؛ بعد از اجرای برنامه زیر شما باید یکی از درایوهای خود را برای نصب Ubuntu کوچک کنید.
برای نصب Ubuntu به حداقل ۱۵ گیگابایت فضا نیاز است، یکی از درایوهای خود را که فضای خالی کافی دارد انتخاب و با کلیک راست به روی نام آن Shrink Volume را انتخاب نمایید.
نکته: این فرایند باعث حذف فایلهای شما نمیشود.
در مقابل فیلد Enter the amount of space to shrink in MB برحسب مگابایت مقداری برابر یا بیشتر از ۱۵۰۰۰ مگابایت وارد کنید (از این فضا برای نصب اوبونتو استفاده خواهد شد).
درنهایت به روی Shrink کلیک کنید.
با پایان عملیات حدود ۱۵ گیگابایت از هارددیسک شما بهصورت Unallocated درخواهد آمد و آماده نصب لینوکس است.
مرحله دوم: نصب اوبونتو در کنار ویندوز
بعدازآنکه پرونده دریافتی از سایت اوبونتو را (که یک فایل Image است) به روی یک دیسک رایت کردید (با نرمافزار مخصوص آن را بر روی یک فلش بهصورت بوتیبل درآوردید) آن را درون درایو سیستم خود قرار داده و سیستم را ری استارت کنید.
پیش از بالا آمدن ویندوز وارد Boot Menu شده و دیسک را انتخاب کنید. (برای وارد Boot Menu شدن معمولاً باید یکی از کلیدهای F12 یا F10 یا Esc را بزنید – دیسک معمولاً بانامی شبیه به DVD ROM در لیست Boot Menu قابلتشخیص است) با طی این مراحل صفحهای مانند زیر نمایش داده خواهد شد:
مانند تصویر Install Ubuntu را انتخاب کرده و کلید Enter را بزنید.
پس بارگذاری برنامه بر روی RAM شما، نمایی از محیط اوبونتو نمایش یافته و مراحل نصب آغاز میشود.
روی Continue کلیک کنید.
دو گزینه موجود در تصویر بالا را غیرفعال کرده و روی Continue کلیک کنید.
گزینه اول یعنی Install Ubuntu alongside Windows Boot Manager را انتخاب کرده و روی Continue کلیک کنید. در این مرحله اوبونتو از فضایی که به روی هارد درایو خالی کردید استفاده کرده و پارتیشنهای مربوط به خودش (معمولاً دو پارتیشن) را ایجاد میکند (شما میتوانید با انتخاب گزینه Something else این پارتیشنها را با تنظیمات دلخواه بسازید اما این کار را توصیه نمیکنیم).
در مرحله بعد از لیست پایین صفحه Tehran را انتخاب کنید تا ساعت سیستم تنظیم شود. سپس روی Continue کلیک کنید.
در این مرحله ابتدا از لیست سمت چپ گزینه Persian و سپس از لیست سمت راست Persian را انتخاب کنید تا زبان فارسی به سیستم اضافه شود (بهطور پیشفرض در محیط لینوکس برای تغییر زبان از Sup+Space بهجای Alt+Shift استفاده میشود اما میتوانید آن را تغییر دهید. کلید Sup همان کلید دارای علامت ویندوز است.)، روی Continue کلیک کنید.
در این مرحله در مقابل Your name نام خود را به انگلیسی و در مقابل Pick a username نام کاربری خود را به انگلیسی وارد کنید.
اگر میخواهید برای سیستم خود رمز عبور نیز بگذارید آن را در مقابل Choose a password و Confirm your password وارد کنید.
در آخر روی Continue کلیک کنید.
فرایند نصب آغاز میشود که مقداری (بستگی به قدرت سیستم شما) زمان میبرد.
با پایان نصب با صفحه بالا مواجه میشوید، روی Restart Now کلیک کنید تا سیستم ری استارت شود.
از این به بعد با روشن کردن دستگاهتان با صفحه بالا روبرو خواهید شد و میتوانید وارد Ubuntu شده و یا با انتخاب Windows Boot Manager وارد ویندوز شوید.
با سلام ببخشید یه مشکل دارم ، بعد از نصب و ریست شدن سیستم همیشه وارد ابونتو می شوم و صفحه ورود برای ویندوز اصلا دیده نمی شود این مشکل را چگونه حل کنم . با شتکر
سلام
ممنون از شما
احتمالا شما طبق آموزش لینوکس رو نصب نکرده اید و لینوکس با فرمت درایو سی شما اقدام به نصب خود کرده و ویندوز شما پاک شده است.
راهی برای برگرداندن اطلاعات شما نیست.