تحقیقات دانشگاه وارویک بینشهای جدیدی را در مورد علت اصلی تشکیل سرطان در طی تقسیم سلولی (یا میتوز) نشان میدهد و به راهحلهای بالقوه برای جلوگیری از وقوع آن اشاره میکند.
هنگامیکه یک سلول بهطور غیرطبیعی تقسیم میشود، تعداد کروموزومهای صحیح را با دو سلول جدید به اشتراک نمیگذارد، که میتواند منجر به سرطان شود. تحقیقات جدید دانشکده پزشکی وارویک با استفاده از “جراحی سلولی” دلیل و چگونگی این اتفاق را کشف کرده است. درک منشأ تقسیم سلولی غیرطبیعی و تشکیل سرطان ممکن است به پیشگیری منجر شود.
هنگامیکه یک سلول بهطور طبیعی تقسیم میشود، یک کپی از هر کروموزوم ایجاد میکند و سپس آنها را بهطور مساوی بین دو سلول جدید به اشتراک میگذارد. این عملکرد توسط یک ماشین پیچیده در سلول به نام دوک میتوزی انجام میشود. اگر در این مرحله مشکلی پیش بیاید، دو سلول جدید آنئوپلوئید خواهند بود، به این معنی که تعداد کروموزومهای درستی ندارند و در هنگام اشتراکگذاری اطلاعات ژنتیکی اشتباه میکنند.
سلولهای سرطانی آنئوپلوئید هستند، بنابراین درک اینکه چگونه و چرا این اتفاق میافتد، برای یافتن چگونگی منشأ بیماری بسیار مهم است. گروه تحقیقاتی پروفسور استفان رویل در دانشکده پزشکی وارویک دقیقاً این را شناسایی کرده است.

آنها دریافتند که برخی از کروموزومها میتوانند گم شوند و در مجموعهای از غشاها که در ناحیهای در اطراف دوک سلولی وجود دارد، به دام بیفتند و از تقسیم مناسب کروموزومها جلوگیری کرده و منجر به تقسیم سلولی غیرطبیعی شود که میتواند باعث سرطان شود.
آنها کشف خود را با انجام نوعی “جراحی” روی سلولهای زنده انجام دادند. محققان راهی ابداع کردند تا گرههای غشایی را که کروموزومها در آن به دام میافتند، از بین ببرند و درنتیجه کروموزومها توسط دوک نجات پیدا کردند، بنابراین تقسیم سلولی سالم طبیعی را امکانپذیر کردند.
این برای اولین بار ثابت کرد که گیر افتادن کروموزومها در این غشاها یک عامل خطر مستقیم برای تشکیل سلولهای سرطانی است و درک این خطر میتواند به پیشگیری مؤثرتری از سرطان منجر شود.
استفان رویل، استاد زیستشناسی سلولی در دانشکده پزشکی وارویک، اظهار داشت: بسیاری از دانشمندانی که روی تقسیم سلولی کار میکنند، روی دوک تمرکز میکنند که اینکه چگونه کار میکند و چرا در سرطان اشتباه میکند. در این مقاله ما توجه را تغییر دادیم و غشاهای درون سلولهای در حال تقسیم را بررسی کردیم.
دکتر نوریا فراندیز، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: ما متوجه شدیم که کروموزومها میتوانند در غشاها به دام بیفتند و اینیک فاجعه برای سلول در حال تقسیم است چراکه این پتانسیل را دارد که یک سلول طبیعی را به سلول سرطانی تبدیل کند.
پیشگیری از این فرآیند ممکن است راهی برای درمان بیماری باشد.