Chromosomes (shown in pink) are shared by the spindle (blue). Membranes (green) are a risk factor for correct chromosome sharing. Credit: University of Warwick

منشأ ایجاد سرطان توسط دانشمندان از طریق “جراحی” سلولی شناسایی شد

تحقیقات دانشگاه وارویک بینش‌های جدیدی را در مورد علت اصلی تشکیل سرطان در طی تقسیم سلولی (یا میتوز) نشان می‌دهد و به راه‌حل‌های بالقوه برای جلوگیری از وقوع آن اشاره می‌کند.

هنگامی‌که یک سلول به‌طور غیرطبیعی تقسیم می‌شود، تعداد کروموزوم‌های صحیح را با دو سلول جدید به اشتراک نمی‌گذارد، که می‌تواند منجر به سرطان شود. تحقیقات جدید دانشکده پزشکی وارویک با استفاده از “جراحی سلولی” دلیل و چگونگی این اتفاق را کشف کرده است. درک منشأ تقسیم سلولی غیرطبیعی و تشکیل سرطان ممکن است به پیشگیری منجر شود.

هنگامی‌که یک سلول به‌طور طبیعی تقسیم می‌شود، یک کپی از هر کروموزوم ایجاد می‌کند و سپس آن‌ها را به‌طور مساوی بین دو سلول جدید به اشتراک می‌گذارد. این عملکرد توسط یک ماشین پیچیده در سلول به نام دوک میتوزی انجام می‌شود. اگر در این مرحله مشکلی پیش بیاید، دو سلول جدید آنئوپلوئید خواهند بود، به این معنی که تعداد کروموزوم‌های درستی ندارند و در هنگام اشتراک‌گذاری اطلاعات ژنتیکی اشتباه می‌کنند.

سلول‌های سرطانی آنئوپلوئید هستند، بنابراین درک اینکه چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، برای یافتن چگونگی منشأ بیماری بسیار مهم است. گروه تحقیقاتی پروفسور استفان رویل در دانشکده پزشکی وارویک دقیقاً این را شناسایی کرده است.

Mitosis Cell Division Process Illustration
میتوز فرآیندی است که از طریق آن یک سلول کروموزوم های خود را کپی می کند و سپس آنها را جدا می کند و دو هسته یکسان را برای آماده سازی برای تقسیم سلولی تولید می کند. میتوز معمولاً با تقسیم مساوی محتوای سلول به دو سلول دختر از نظر ژنتیکی یکسان دنبال می شود.

آن‌ها دریافتند که برخی از کروموزوم‌ها می‌توانند گم شوند و در مجموعه‌ای از غشاها که در ناحیه‌ای در اطراف دوک سلولی وجود دارد، به دام بیفتند و از تقسیم مناسب کروموزوم‌ها جلوگیری کرده و منجر به تقسیم سلولی غیرطبیعی شود که می‌تواند باعث سرطان شود.

آن‌ها کشف خود را با انجام نوعی “جراحی” روی سلول‌های زنده انجام دادند. محققان راهی ابداع کردند تا گره‌های غشایی را که کروموزوم‌ها در آن به دام می‌افتند، از بین ببرند و درنتیجه کروموزوم‌ها توسط دوک نجات پیدا کردند، بنابراین تقسیم سلولی سالم طبیعی را امکان‌پذیر کردند.

این برای اولین بار ثابت کرد که گیر افتادن کروموزوم‌ها در این غشاها یک عامل خطر مستقیم برای تشکیل سلول‌های سرطانی است و درک این خطر می‌تواند به پیشگیری مؤثرتری از سرطان منجر شود.

استفان رویل، استاد زیست‌شناسی سلولی در دانشکده پزشکی وارویک، اظهار داشت: بسیاری از دانشمندانی که روی تقسیم سلولی کار می‌کنند، روی دوک تمرکز می‌کنند که اینکه چگونه کار می‌کند و چرا در سرطان اشتباه می‌کند. در این مقاله ما توجه را تغییر دادیم و غشاهای درون سلول‌های در حال تقسیم را بررسی کردیم.

دکتر نوریا فراندیز، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: ما متوجه شدیم که کروموزوم‌ها می‌توانند در غشاها به دام بیفتند و این‌یک فاجعه برای سلول در حال تقسیم است چراکه این پتانسیل را دارد که یک سلول طبیعی را به سلول سرطانی تبدیل کند.

پیشگیری از این فرآیند ممکن است راهی برای درمان بیماری باشد.

 

Reference: “Endomembranes promote chromosome missegregation by ensheathing misaligned chromosomes” by Nuria Ferrandiz, Laura Downie, Georgina P. Starling and Stephen J. Royle, 28 April 2022, Journal of Cell Biology.
DOI: 10.1083/jcb.202203021

درباره Faez Ehya

می‌خواهم اینجا خانه مجازی من باشد. هر آنچه در زندگی من مهم است اینجا می‌آورم. اما هیچ چیز مهمتر از عشق نیست. آن‌را در قلبم نگهبانی می‌کنم. فائزاحیا

شاید این را هم بخواهید مطالعه کنید.

راز قارچ‌های میکوریز

به نظر می‌رسد دو نوع اصلی میکوریزا، اکتومیکوریزا و میکوریزا آربوسکولار، به طرق مختلف بر تنوع گونه‌های درختی در جنگل‌ها تأثیر می‌گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =